2011. február 16., szerda

A Somló-hegy meghódítása

Azt hiszem Kicsit megfertőzte valami vírus. Csak abból a gondolom, hogy mindenféle rábeszélés nélkül csatlakozott a Másszuk meg a Somlót mozgalomhoz. Egyszóval kincset akart keresni. Az útvonal megtervezése rám  maradt, de igyekeztem okosan megszervezni a napot és több ládát is útba ejteni.
Somló-hegy. Ha kicsit körülnéz az ember akkor el sem tudja képzelni, hogy miként került ez a „púp” ide a semmi közepére. Mivel a közelben még hasonló sincs. Valaki itt felejthette. Mivel pediglen az öregek nem voltak ostobák, rájöttek, hogy ha már ott van, akkor szőlőt is lehet rajta termeszteni. Amiből pedig köztudottan valamilyen isteni csoda folytán bor keletkezik. Eme nedűnek aztán örvendenek fiatalok, öregek.
Na ezt a helyet céloztuk meg ezen a napon elsőnek. Ottó persze aktívan szirénázott az úton.Sikerült valahogy felkeveredni a templomig, ahol le tudtuk parkolni a kocsit. Innen gyalog futottunk neki a dombnak. A kezdeti lelkesedés kb. 50 méter felfelé gyaloglás után fogyott el. Hiába, a télen eltunyultunk. Ottó persze bírta, így neki külön kellett egy fadarabot dobálni, hogy azután visszahozhassa. Egy keskeny ösvényen kellett felfelé kapaszkodni.  Mire felértünk azért neki is melege lett és ivott is vizet ami csak beléfért. A tetőn van még egy kilátó, mely kb. fizetős, de oda már nem mentünk fel. Mivel a tetőről is szép a kilátás, nem fizettünk extrát. Annyival ugysem láttunk volna többet.  Körbenézve láttunk 1 érdekes keresztet, egy szobrot lejjebb valami kommunista emlékművet is, melyről csak a sokadik próbálkozásra sikerült kitalálnunk, hogy jobb korában szélkakas lehetett. most mindenesetre elég csúnyán néz ki. Ettünk 1 szenyót, aztán elindultunk megkeresni a ládát is. Bemerészkedtünk ez erdőbe, ahol meglepetésünkre, mindent hóvirág borított. Óvatosan lépkedve kerestük meg a rejteket. Gyorsan regisztráltunk, majd visszarejtettük a ládát, mert mások is járkáltak a környéken. Tovább mentünk lefelé az ösvényen, hogy elérjük azt a várromot is, melyet már többször is láttunk. Érdekesen szép hely ez is, mindenesetre egy sétát  megért, hogy innen is nézegessünk egy kicsit a nagyvilágba. Enyhe kerülővel tértünk vissza ismét a tetőre. Rövid pihenő után lesétáltunk a kocsihoz, majd uzsgyi a következő pont. (2009.03.14 13:02)

A második láda során egy multiládában éltük ki vadászhajlamunkat. A dobai Erdődy-kastély és a somlószőlősi  Zichy-kastélyt kerestük fel. Parkolót könnyen találtunk a dobai kastély (szanatórium) mellett. Egyszerű kis séta következett a partra, hogy megleljük a palackot. Rövid keresés után Kicsi sikeresen meg is lelte, és birtokba vehettük az első részletet. Ezekután irány Somlószőlős. Itt egy Zichy-kastélyt néztünk meg, ami eléggé romos állapotban volt. Mögötte pedig egy alig elkezdett, gazos koszos terület, ahol számunkra nem tetszetős környezetben elrejtett ládát találtunk. Őszintén szólva picit csalódtunk, de semmi sem lehet tökéletes. (2009.03.14 15:02)

10. GCDEVE
Hazafelé indulván egyeztünk meg abban, hogy ha már Devecser felé megyünk, akkor sétáljunk egyet a kastélyparkban, ha már eddig is kastélyokat nézegettünk. Leparkoltunk a park egyik részén, és bevetettük magunkat a sűrűjébe. Mivel eléggé népszerű ez a park a helybeli lakosoknak kikapcsolódásra, sétálásra, üldögélésre, óvatosak próbáltunk lenni a láda megkeresése során. A GPS által megjelölt helyen mint őrültek, nekiálltunk véletlenül arra járni. Próbáltuk elhitetni mindenkivel, hogy csak azért tértünk le a gyalogútról, mert elkalandozott a gondolatunk és azt próbáljuk megkeresni. Kerülgettük a fákat oda vissza és csak nem találtuk, de aztán Kicsi itt is remekelt, és kinyitottuk ezt a dobozt is és lerögzítettük amit kellett. Ezzel aztán befejezettnek is tekintettük a napot. 3 tervezett láda- 3 találat. Sikerült egy tervünk. (2009.03.14 16:32)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése