2022. március 15., kedd

Tündérvár

Tündérvár (GCTUVA)


Ez a keresés a "csak úgy jött egy gondolat" kategóriába tartozik. Annak ellenére, hogy szeretünk kirándulni, az utóbbi időben meglehetősen keveset barangoltunk, és éppen a "hova menjünk" kérdés futkozott a fejünkben, amikor rátaláltam a weblapon. Mivel amúgy sem terveztünk nagy kirándulást a gyerekekkel, a választás erre ládára esett.

A család 5 főre bővült az elmúlt évek alatt, így ezzel az 5 fős csapattal indultunk neki a mai napon megtalálásra ítélt láda megkeresésére. 

Az első pont a kálvária volt. Ez nagyon tetszett mindenkinek. Igaz, nem sok időt töltöttünk itt, de azért egy-két képet készítettünk.

A második pont egy táblán lévő szó volt egy másik helyen. Itt találtunk egy játszóteret a gyerekek nagy örömére, ahol kis időre szabadon lettek engedve. Na innen nehéz volt az indulás. :-)

A harmadik és egyben utolsó pont. Autóval mentünk a földútra való leágazásig, onnan pedig gyalogosan folytattuk az utat. (A gyerekek ekkor még lelkesek). A földút unalmas szántóföldek mellett vezet a célirányába. Egyhangú sétánkat csak a gyerekek egyre hevesebb piszkálódásai töltik meg, amivel egymást hergelik unalmukban. Mi kitartunk, mert már látjuk a célhelyet. Odaérünk. Az út végén egy kis fás csoportot azonosítunk rejtekhely gyanánt. Keressük. Még mindig keressük. Valahogy érezzük, hogy nem jó helyen vagyunk. Ez be is bizonyosodik később. Újratervezünk. A leírás alapján egy kicsivel odébb azonban meg is találjuk a rejtekhelyet. A Tündérvárt. Vagyis amit annak mondanak. Ez minden csak nem vár, állapítják meg a gyerekek. Szerencsére a késő őszi idő miatt már sem a növényzet, sem a szúnyogok nem jelentenek veszélyt ránk. Picit elidőzünk a helyen, aztán lassan visszaballagunk a kocsihoz és közben elgondolkodunk, hogy a tündéreknek eléggé rosszul megy manapság, ha ilyen leharcolt helyen laknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése