2022. március 15., kedd

Csokonai és a hajóskanzen

 Csokonai múzsája (GCDULS) és a neszmélyi hajóskanzen (GCHSK)


Hogy is jön össze Csokonai és a hajóskanzen? Sehogy. Vagyis eléggé távol vannak egymástól és semmi közös nincs bennük. Kivéve a múltidőt. Na azt mindkét helyen megtaláljuk. Ezen a szép tavaszi napon azt merészeltük kitalálni, hogy ezt a két témát összehozzuk. Erre pedig a legjobb dolog a kirándulás, főleg, ha kincskeresés is van közben. 

Csokonai múzsája

Először Csokonai múzsáját látogattuk meg. Lillát. A költő és eme leányzó szerelméről nem szeretnék itt részletekbe menő ismertetőt írni, ez nem az a fórum, de mindenesetre meg kell jegyezni, hogy kapcsolatuk nem veszett a múlt ködébe, sőt, még a kesser társadalom is megismerheti, ha máshonnan nem, egy ládázás apropóján. Az út a parkolóig, ahol a kocsit hagytuk, mondhatni nyugalomban telt. Nemúgy a séta felfelé a temetőhöz. Zizi, aki kb. 10 méter megtétele után már nagyon elfáradt, elkezdte a mantrát, hogy "Apa, szeretnék a nyakadba ülni". Na ezzel meg is alapoztuk a következő 30 perc hangulatát. Én ugye nem akarom felvenni, ő meg nem akarja ezt elfogadni. Amikor az álláspontjaink ilyen messze vannak egymástól, hát kell erő a sétához. Azért csak odaértünk. A rövid ottlétet a gyerekek hamar megunták és mehettünk a hajóállomáshoz. Na ez a kapcsolat a kettő hely között.

A hajóskanzen. (vagy inkább ami maradt belőle)

A skanzen szó eléggé erős erre a helyre. Néhány kivénhedt roncsot és hajómaradvány, na jó azért volt még jó állapotban lévő is, leledzik csak itt. Igen, a skanzen megszűnt létezni. Vagy nem is volt. Mindenesetre a geocache oldalon közölt fotók hívogatóak voltak, ellenben a rideg valósággal. A gyerekek sem voltak oda a helytől. Picit sétálgattunk, majd a láda keresésére indultunk. A találat után kocsi, majd megcéloztuk a közeli lángosost. Mintegy megkoronázásaként a napnak, ZÁRVA volt. 

Otthon, édes otthon.... csak már lennénk ott(hon).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése